PRESENTACIÓ I CONTACTE      Xavier Martí, "xavianthropus"
e-mail: xavianthropus@hotmail.com
"NATURESPERIT"
Bloc en construcció permanent.

SOBRE L’AUTOR
Autor: Xavier Martí, “xavianthropus”. Naturalista, jardiner i fotògraf autodidacte. 
Nascut a Barcelona. Viu al Baix Vallès, Catalunya.
Veure també més fotos i comentaris a Instagram: @xavianthropus.

EL BLOC
Conviuen dues línies de treball independents però complementàries. Una, molt visual, permet visites ràpides. L’altre, l'escrita, entra més al detall. 

FOTOGRAFIES
Visualment el bloc és un recull de tota una sèrie de fotografies representatives de la biodiversitat catalana i ibèrica, sobretot a nivell de fauna (insectes, cargols, amfibis, rèptils, ocells, mamífers ...) i flora (fongs, plantes, flors, arbres, boscos ...), però també hi trobareu pàgines dedicades a la diversitat geològica i paisatgística (cels, rius, muntanyes, ...). Des d’aquest punt de vista el bloc és una mena de guia de natura on-line, sense la pretensió de ser exhaustiva en cap moment. La majoria de fotografies del bloc són d’autoria pròpia i quan no ho són se sobreescriu la font sobre la imatge o s’indica al peu. Totes les fotos pròpies estan fetes amb una petita càmera compacta, una Panasonic DMC-TZ7 òptica Leica. Poden ser usades per a finalitats no comercials, citant sempre l’autoria (llicència Creative Commons –CC).

LECTURES
En les diferents pàgines del menú del bloc hi podeu trobar, a més de les fotografies, lectures temàtiques breus i un monogràfic final sobre l'evolució:

EVOLUCIÓ HUMANA I ANIMAL. HUMANITAT VERSUS ANIMALITAT             
Pels interessats en els temes evolutius, en aquesta última opció del menú hi ha amplies reflexions i consideracions sobre l’evolució humana i animal: realment l’home ve del mico? L’adaptació i selecció natural de Darwin pot explicar satisfactòriament la macroevolució de les formes? Que és la biologia evolutiva del desenvolupament o “evo-devo”? Pot ser que la matèria viva sia capaç d'auto-organizart-se en base a propietats morfogenètiques inherents als èssers vius, i que aquestes formes auto-organitzades sian estabilitzades genèticament a posteriori?


xavianthropus                    
Bona visita al bloc!        
Llicència de Creative Commons
Totes les fotografies i textos d'aquest bloc estan subjectes a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons

Visites a pàgines del bloc:

Translate

Cercar en aquest blog